feb
21
2018

Kesha

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Ik ken Kesha niet. En het doet me weinig dat ze haar tournee heeft afgezegd, vanwege een knieblessure. De zangeres heeft een blessure aan haar voorste kruisband opgelopen bij een val tijdens haar concert in Dubai vorige week en moet dinsdag onder het mes.
En toch heb ik het over de Amerikaanse popzangeres en actrice. Dat komt vanwege de foto, die nieuwsmedium Nu.nl plaatste bij het artikel. De jonge vrouw draagt een T-shirt, waarop een afbeelding is te zien die ik zo goed ken. Kijk goed en ga na of de foto je ergens aan doet denken.
Ik herken de foto uit het materiaal van Queen. Het is een tekening die hoort bij de Magic Tour uit 1986. Tijdens deze tournee traden de Britten tweemaal op in de Groenoordhallen in Leiden, het Nepstadion in Boedapest (met het Hongaarse officieuze volkslied Tavaszi Szél Vizet Áraszt) twee avonden in Wembley Stadium in Londen en afsluitend in Knebworth Park in Stevenage.
Die show bleek de laatste te zijn in de bekende bezetting van Queen. Bij frontman en zanger Freddie Mercury was aids geconstateerd, reden om het rustiger aan te doen. Maar naar de buitenwereld werd de leeftijd van de bandleden genoemd als argument om niet meer de wereld over te gaan.
Enfin.
Tijdens deze tournee werd een tekening gemaakt van de band. Die tekening is ook te zien in het boekje bij de release van de tweede Wembley-show. En deze afbeelding staat dus ook op het shirt van Kesha.

kesha-zegt-tour-af-knieblessure

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.