feb
16
2018

Kevers

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Al bijna vijftig jaar bestaan The Beatles niet meer. In 1970 gingen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr uit elkaar, na een gezamenlijke carrière van tien jaar. Alle vier de Britten hadden daarna een redelijk succesvolle solo-carrière. De as Lennon-McCartney vormde het songwriters-duo.
Bob Dylan had met vrijwel alle Beatles wel een persoonlijke relatie. Met George Harrison maakte Dylan deel uit van The Traveling Wilburys. Toen Dylan 1 mei 2009 op in Echo Arena, Liverpool optrad, speelde hij onder meer Something. Dat nummer werd geschreven en gezongen door Harrison en is te vinden op het Beatles-album Abbey Road (1969).
In 2014 verscheen The art of McCartney, een tribute-album voor de zingende bassist. Bob Dylan had ook een bijdrage met het nummer Things we said today.
Op de plaat Tempest staat Roll On, John, een ode aan de vermoordde zanger uit Liverpool. Of gaat het toch over de apostel Johannes?
De enige ‘Kever’ met wie Dylan geen directe link heeft, is drummer Ringo Star. Maar die mocht gewoon meedoen tijdens de ontmoeting in 1964.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.