jul
09
2018

Kinderliedjes

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

In Paradiso speelde Henny Vrienten de kinderliedjes die hij voor Sesamstraat componeerde. Twee optredens, voor voornamelijk jonge kinderen en hun ouders. En een paar verloren geesten, die bij de concerten waren, omdat Henny Vrienten het geheel presenteerde.
Henny Vrienten is een muzikant met een breed oeuvre. Hij is vooral bekend als de bassist van Doe Maar. Voordat hij bij dit bandje kwam, maakte hij al muziek (Ruby Carmicheal en Paul Santos) en speelde hij met Ernst Jansz in de begeleidingsband van Boudewijn de Groot. Na Doe Maar volgden The Magnificent 7 (filmmuziek in theaters), filmmuziek (voor onder meer Abeltje en The Discovery of Heaven), een hoogmis, muziek voor musicals (Ciske de Rat en Petticoat), gelegenheidsformaties (Aardige Jongens met Henk Hofstede en Frank Boeijen en Vreemde Kostgangers met Boudewijn e Groot en George Kooymans) en bloemlezingen (zoals over De Tachtigers en gedichten van J. Slauerhoff).
Tot vlak voor zijn dood in 1999 heeft Harry Bannink nog vele liedjes van het jeugdprogramma’s Het Klokhuis en Sesamstraat van melodie├źn voorzien. Toen zijn pensioen in zicht kwam, vroeg hij Vrienten om te assisteren met het maken van de melodie├źn op teksten, die via andere schrijvers werden aangeleverd. Na de dood van Bannink, heeft Vrienten deze taak volledig op zich genomen.
Het toont aan hoe breed de muzikaliteit van Vrienten is. Hij speelt niet alleen rock of ska. Maar net zo makkelijk singersongwriter-muziek of zelfs kinderliedjes.
Klasse.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.