mrt
01
2018

Kledingreclame

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Overal in de stad hangen reclameposters van het modemerk Suitsupply. En zoals bij veel reclames van dit bedrijf, is er altijd wel commentaar. Daar zullen de medewerkers van Suitsupply blij mee zijn. Al die kritiek levert namelijk ook weer gratis reclame op, want dát ze over je praten, is soms belangrijker dan wat ze zeggen.
Op de reclameborden zijn twee mannen te zien. De ene in een pak, de ander slechts gehuld in een zwarte onderbroek. En dat in hartje winter – ik krijg het al koud als ik de onderbroekenman zie staan, hoewel ik weet dat het een foto is. Het doet me denken aan een paar winters geleden, toen ik een stage liep bij Dagblad van het Noorden.
In die tijd was er onder de gratis dagbladen nog één kwaliteitskrant: dagblad De Pers. Op de cover bijzondere tekening: een Antilliaans meisje. Mijn aandacht werd gelijk getrokken naar de brede billen van het meisje. De spijkerbroek, met een riem met ijzeren dopjes erop, zit laag. Het driehoekje van haar string is te zien. Dat driehoekje telt drie kleuren, rood-wit-blauw.
Op de achterkant van dezelfde krant stond een paginagrote advertentie van Sapph, de lingerie-keten. Een meisje (jonge vrouw is ze eigenlijk) prijst een paars setje aan. Een paarse beha, die haar borsten wat opduwen en een ronde vorm geven, en een bijpassende string. ‘Dress less to impress’ is de boodschap die de adverteerder naast de jonge vrouw heeft gezet.
Daar moet ik aan denken bij de reclame van Suitsupply.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.