apr
30
2020

Kortsluiting

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De brand in het Discus-pand aan de Voorstreek, vorige week donderdag, is ontstaan bij de meterkast. Mogelijk is er sprake geweest van kortsluiting, maar dat valt niet meer te achterhalen, zegt Oeble Bouma van de politie. “Er is geen reden om te veronderstellen dat er opzet in het spel is,” zegt de agent.
Er ontstond donderdag even voor 15.00 uur een uitslaande brand in de platenzaak. Het vuur verwoestte de winkel, de drie woningen boven de zaak raakten onbewoonbaar. Wobbe van Seijen raakte zijn winkel en platencollectie kwijt, de zes bewoners hun appartement.

Exacte oorzaak onduidelijk door de schade
De forensische recherche ging na de brand op onderzoek. Zij kon de exacte oorzaak van de brand door de schade niet meer te achterhalen. “Het is in elk geval bij de meterkast ontstaan, maar er is niet uit te vinden hoe,” zegt Bouma. “Kortsluiting zou kunnen, maar dat weten we dus niet.”

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook vrij. Die rook is mogelijk ontstaan door smeulende langspeelplaten, zegt Bouma. “Het was een opslag van langspeelplaten. Daar zit brandbare stof in. Ik kan me voorstellen dat dat aan elkaar smeult.”

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.