jun
12
2019

Kris Kristofferson

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Oosterpoort in Groningen was dinsdagavond de gastheer voor Kris Kristofferson. Anderhalve week voorafgaand aan zijn 83e verjaardag trad de zanger en acteur op in de provinciehoofdstad. Wat zullen we hier over zeggen?
Een optreden van een kleine twee uur, inclusief pauze. Voorafgaand aan de pauze was het voornamelijk een plichtpleging met het afwerken van de nummers. De eerste handvol nummers na de pauze waren met meer enthousiasme. De stem van Kristofferson werd in de loop van de avond zwakker en vermoeider. Diens gitaarspel was de hele avond tot een absoluut minimum teruggebracht. En zijn mondharmonica, alleen tijdens de eerste handvol nummers van de show, werd hem steeds aangereikt door de violist.
Kristofferson moest het hebben van The Strangers, de begeleidingsband van wijlen Merle Haggard. De toetsenist en violist namen ook een deel van de leadzang op zich, de drummer toonde zich de betrouwbare basis van het trio.
En verder? Het publiek bestond voornamelijk uit grijze hoofden met enkele verdwaalde jongeren. Bij de merchandise (cash only!) was van tevoren al een gesigneerde setlist te koop. Met het publiek had Kristofferson tussendoor een klein gesprek – een verzoeknummer werd afgewezen.
Kris Kristofferson. Een ouwe baas. De kans is aanwezig dat hij dinsdag afscheid nam van zijn Nederlandse volgelingen.
Die kunnen terugkijken op een prima uitgevoerde show, met nummers die qua lengte prima op een vinyl-singeltje passen. Geen improvisaties, wel een royaal gebaar.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.