okt
27
2016

Kroniek #6: Orchideeënhoeve

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Mijn werkgever is maatschappelijk verantwoord bezig, en organiseerde in dat kader een dagje uit. Met veertien cliënten die ambulante thuiszorg krijgen, zijn we naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest geweest. En zo reden we in een touringbus naar de Noordoostpolder.
Geheel ten onrechte legde ik de link van Luttelgeest met Elly en Rikkert. Dat komt door het dorp Bant bij Luttelgeest. In ‘Reisverhaaltje’, dat verscheen op het album ‘Reisverhalen’ uit 2000, zingt Elly Zuiderveld: “Lieve Pepijn, zullen we op reis gaan (…), of met de boot naar Ameland, of met de fiets naar Swifterbant”. Maar Bant is geen Swifterbant.
Eén van de onderdelen van de Orchideeënhoeve is de tuin met hangende planten. Een aanrader, zo’n bont gezelschap van niet-gepotte gewassen. En ook in dit geval moest ik denken aan een liedje, maar dan van een andere formatie. Queen kwam in 1989 met The Miracle. In het titelnummer worden verscheidene wereldwonderen bezongen.
Het Britse kwartet zingt onder meer: “We’re having a miracle on earth, mother nature does it all for us / The wonders of this world go on, the hanging Gardens of Babylon.”
De hangende tuinen van Babylon. Ach, die waren het misschien niet in Luttelgeest. Doet er ook niet toe. Een dagje erop uit, dat was voldoende om ons te vermaken.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.