dec
09
2016

Kroniek van een dag

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Een kroniek van een dag, dat is waar ik vandaag mijn blog aan wijdt. Want sommige dagen hebben zoveel in zich, dat het symbool staat voor de snelle ontwikkelingen in onze wereld. Kijk bijvoorbeeld naar de politiek. Vanmorgen werd PVV-leider Geert Wilders veroordeeld voor zijn ‘Minder, minder’-uitspraken. Geen straf, wel een veroordeling.
Aan het einde van de middag werd bij de PvdA een leiderschapswissel bekend. Diederik Samsom werd bij de lijsttrekkersverkiezing verslagen door vice-premier Lodewijk Asscher. Samsom is per direct geen partijleider mee. Ook heeft hij besloten dat hij het fractievoorzitterschap van de PvdA in de Tweede Kamer neerlegt, en tegelijkertijd uit de Kamer gaat.
In het Groningse dorp Oostum heeft PostNL de laatste brievenbus weggehaald. De bijna 25 inwoners moeten nu naar Garnwerd, 3 kilometer verderop. Dat is 6 minuten met de auto en 37 minuten lopen.
Peter van Straaten is overleden. De cartoonist stond bekend om zijn wat krasserige tekeningen, die vaak over menselijk ongemak en relatieproblemen gingen. Ik heb werk van hem in mijn kast staan: samen met poëzieliefhebber Henny Vrienten maakte hij in 2014 de bloemlezing Aan De Laatste Roker.
Zo is er weer een dag voorbij gegaan.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.