dec
18
2018

Kuip

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Marco Borsato staat volgend jaar vier keer in De Kuip. De kaarten voor zijn eerder aangekondigde shows waren binnen no-time uitverkocht, waardoor besloten is een extra concert toe te voegen. Dit vierde concert, een middagshow, vindt zondag 2 juni plaats, maakt concertorganisator MOJO dinsdag bekend.
Ik ben twee keer in De Kuip geweest. Beide keren waren voor een concert. De eerste keer was 6 mei 2003, precies een jaar na de moord op Pim Fortuyn. Samen met mijn jongste broer was ik in de stad van de vermoorde politicus. We gingen naar een optreden van Bruce Springsteen & The E-Street Band. In de begeleidingsband zaten toen ook nog Clarence Clemons en Danny Federici.
De tweede keer was vijf jaar later, toen Doe Maar voor twee optredens in Stadion Feijenoord optraden. Wat mij betreft het mooiste en beste concert dat ik van Neerlands populairste band heb meegemaakt.
De eerste artiesten die in de Kuip optraden, waren Bob Dylan en Eric Clapton. Een zogenaamde double bill: twee artiesten op één toegangskaartje. Dat concert vond 23 juni 1978 plaats, dit jaar dus veertig jaar geleden. Na dat optreden zou het nog vier jaar duren, voordat The Rolling Stones drie avonden in dit voetbalstadion kwamen optreden.
Maar komende zomer staat Marco Borsato dus vier avonden in dit Rotterdamse ‘theater’.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.