nov
29
2019

Afscheid Vreemde Kostgangers

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In het voorjaar van 2020 is de Nederlandse supergroep Vreemde Kostgangers met Henny Vrienten (Doe Maar), George Kooymans (Golden Earring) en Boudewijn de Groot nog éénmaal exclusief te zien in 38 theaters in Nederland en België. Voor Boudewijn de Groot betekent dit een dubbel afscheid: 15 mei sluit hij met Vreemde Kostgangers zijn tourcarrière af met hun laatste optreden in Koninklijk Theater Carré.
Met deze unieke tournee wordt het de laatste keer dat de iconen uit de Nederlandse muziekindustrie en hun band, Jasper Slijderink op toetsen en Rick van Wort op drums, hun muzikale krachten bundelen. Verwacht een compilatie van (succes)nummers van beide albums en zowel bekende als nieuwe nummers uit ieders eigen repertoire. Kortom, een voorstelling waarin drie vrienden dieper in de muziek duiken, vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en nog éénmaal het best van hun gezamenlijke kunnen geven.
Vreemde Kostgangers ging voor het eerst live in 2016. George, Henny en Boudewijn waren al jaren bevriend, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Ze creëerden een geheel eigen sound die resulteerde in reeds twee uitverkochte tournees en twee succesvolle albums: Vreemde Kostgangers, winnaar BUMA NL Award 2017 en Nachtwerk dat in november eveneens 2017 lovend werd ontvangen.
De tournee van Vreemde Kostgangers begint 13 februari in Gouda en sluit 15 mei af in Carré. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Voor tickets en speeldata: De Nationale Theaterkassa: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (45 cpm).

Bron: SENF

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.