aug
31
2017

Lady Di

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Twintig jaar geleden stierf prinses Diana in Frankrijk, nadat ze een paar uur eerder in de Parijse Pont de l’Almatunnel tegen een pilaar reed. Samen met haar vriend Dodi Al-Fayed, de bestuurder van de auto Henri Paul en bodyguard Trevor Rees-Jones was ze op de vlucht voor paparazzi. Twee decennia later is Lady Di nog steeds een onderwerp van gesprek, mede door haar ongelukkige huwelijk met kroonprins Charles en de complottheorie├źn over haar dood.
Niet veel later na Diana’s dood, verscheen de singel No-One but You (Only the Good Die Young) van de Britse popgroep Queen. Het is geschreven door gitarist Brian May en was oorspronkelijk bedoeld voor diens solo-album Another World. Nadat hij een demo had gestuurd aan drummer Roger Taylor, stelde deze voor er een Queennummer van te maken.
Deze singel is het enige nummer van de band in de post-Freddie Mercury-tijdperk in de originele bezetting. Uiteraard zonder de flamboyante zanger. Tegelijk is No-One But You de laatste bijdrage aan Queen van bassist John Deacon.
Enfin.
De voormalige prinses van Wales is al twintig jaar niet meer onder ons. Zij stierf op een zondagochtend. Ik was die ochtend ziek en ik wendde dit aan om die ochtend niet ter kerke te gaan. Daarentegen keek ik de hele ochtend naar de nieuwsbulletins over de overleden ex-vrouw van Charles. Het was de vooravond van mijn laatste schooljaar op GBS de Spoorwijzer in Heerenveen.
Twintig jaar alweer.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.