mrt
09
2019

Leaving Neverland

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Bij de VPRO is vrijdagavond de veelbesproken documentaire Leaving Neverland vertoond. In de docu staat het verhaal van Wade Robson en James Safechuck centraal. Ze zeggen stelselmatig misbruikt te zijn door Micheal Jackson.
Of het waar is wat Robson en Safechuck vertellen, is moeilijk te achterhalen. De zanger overleed tien jaar geleden tijdens de voorbereiding op zijn afscheidstournee die hij vanaf 13 juli 2009 in Londen zou geven.
Voor NH Radio reden om geen muziek meer te draaien van de King of Pop. Stationmanager Arjan Snijders, die zijn luisteraars er in De Ochtendshow over informeerde, denkt dat als mensen nu een nummer van Michael Jackson horen, ze daar niet meer neutraal naar kunnen luisteren. “Ik denk dat ze dan vooral bezig zijn met wat erover in het nieuws wordt gezegd. Omdat ik dat niet wil voeden, nemen we preventief deze stap.”
Dat is wel een forse consequentie. Ook wel een beetje krokodillentranen. De verhalen van misbruik door Jackson doen al langer de ronde, ook toen hij nog leefde. Toen was het geen enkele reden om zijn muziek niét te draaien. Daar komt bij dat meer artiesten, zeker de excentriekelingen onder hen, veel negatieve aandacht krijgen. Moet je dan elke besmette artiest weigeren?
Andersom gebeurt evenmin. Het werk van Marco Borsato wordt niet méér gedraaid vanwege zijn werk voor onder meer WarChild. Wie aan Band Aid heeft meegedaan, is niet verzekerd van een glansrijke radio-carrière. Want: werk en privé houd je gescheiden.
Prima, maar dan moet je voor gelijke monniken ook gelijke kappen hanteren.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.