apr
18
2019

Leeuwarden heeft beste bieb

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

LEEUWARDEN De Leeuwarder bibliotheek dbieb is dinsdag 16 april, tijdens het jaarlijkse bibliotheekcongres in Rotterdam, uitgeroepen tot de beste van ons land in 2019. Een jaar lang mag de Leeuwarder bibliotheek vol trots deze titel dragen. De afgelopen maanden voerde dbieb intensief campagne en verzamelde maar liefst 6093 stemmen (29%). Dit bleek, in combinatie met de beoordeling van de jury, voldoende voor de winst.
De verkiezing is een initiatief van Bibliotheekblad, het vakblad van de openbare bibliotheken. De zes genomineerde bibliotheken haalden in totaal 21.013 stemmen op bij het Nederlandse publiek. Een record! Het merendeel afkomstig uit Leeuwarden en omstreken. Dbieb wordt op de voet gevolgd door bibliotheek Vught met 5250 stemmen (25%).
De afgelopen maanden is dbieb op wisselende tijdstippen bezocht door mystery guests van Bibliotheekblad. Dbieb blinkt uit in het grote aantal activiteiten op cultureel en maatschappelijk gebied en door haar geweldige collectie, aldus de jury. Architect Jan David Hanrath kreeg een compliment voor de transformatie van een gevangenis met monumentenstatus naar een eigentijdse bibliotheek, met veel kleine grapjes die verwijzen naar de oorspronkelijke functie.
Waar feest is, wordt getrakteerd. Voor elke bezoeker staat er tot en met zondag 21 april een gebakje klaar in dbieb Leeuwarden.

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.