mei
10
2019

Leeuwerikplein

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Een fietser is donderdagavond gewond geraakt toen deze op de rotonde van het Leeuwerikplein in Leeuwarden werd aangereden door een automobilist.
Het doet me denken aan wat ik zelf een paar jaar geleden heb meegemaakt. Ik fietste ’s ochtends naar mijn toenmalige werk bij Aegon in Leeuwarden. Bij de rotonde bij dit pand werd ik aangereden dor een automobilist. Hij sloeg af, maar keek niet in de rijrichting waar hij naar toe wilde.
Bij een andere afslag gebeurde iets dat zijn aandacht opeiste.
Van het ongeval zelf weet ik niets meer. Wel dat ik na afloop iemand herkende. Dat iemand mijn fiets in de fietsenstalling had gezet. Dat iemand anders een ambulance had gebeld, waarvan ik zelf nog zei dat dát niet hoefde. Gelukkig gebeurde dat wel – ik werd wakker in het ziekenhuis.
De broeder die me zag ontwaken, vroeg me of ik wist wat er gebeurd was. Dat wist ik niet, waarna hij uitlegde dat ik was aangereden. De dokters deden wat kleine testjes om te controleren hoe goed het met me ging. Het ging zo goed, dat ik met gekneusde ribben en een hersenschudding naar huis mocht.
“Hoe denkt u naar huis te gaan?” vroeg de verpleger. Toen ik zei dat ik maar gewoon met de bus zou gaan, antwoordde hij: “Dat denk ik niet. We bellen wel een taxi voor u.”
Dat is inmiddels vier jaar geleden. De rotondes durf ik weer zonder terughoudendheid over te steken.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.