dec
29
2022

Lezing over Jeen

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Historicus Mark Hilberts geeft maandag 16 januari vanaf 19.30 een lezing over Jeen van den Berg in de bibliotheek in Heerenveen. Hij doet dat aan de hand van zijn in september verschenen biografie over de Heerenveense schaatslegende.
Jeen van den Berg (1928-2014) is een van de meest tot de verbeelding sprekende Nederlandse schaatsers. In zijn lange schaatscarrière won hij bijna duizend wedstrijden. Zijn grootste triomf boekte hij in 1954 toen hij in een bloedstollende finale de Elfstedentocht won. Jeens jeugd werd getekend door de harde jaren dertig. Het motiveerde hem om zich later te laten gelden in de schaatssport. Hij ging tot het uiterste om te winnen.
Mark Hilberts is schrijver en docent. Hij schreef eerder boeken over de Elfstedentocht en biografieën over Reinier Paping en Mindert Hepkema. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld een gesigneerd exemplaar van de biografie over Jeen van den Berg aan te schaffen.
Aanmelden voor deze lezing kan op bmf.nl of bij de servicebalie. De toegang is € 3,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden van de bibliotheek, inclusief koffie of thee.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.