mei
11
2019

Liebe Kitty

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Een nieuwe editie van het dagboek van Anne Frank zal zaterdag verschijnen, meldt Reuters. De nieuwe versie van het dagboek zal nog meer gebaseerd zijn op het onvoltooide manuscript van Frank, die twee versies van haar dagboek maakte.
Naast haar originele dagboek maakte Frank een tweede versie. De reden daarvoor was dat ze had gehoord dat er plannen waren om dagboeken en andere schrijfsels van Nederlanders te verzamelen, om zo de Tweede Wereldoorlog te documenteren. Frank kreeg nooit de kans om haar tweede versie van het dagboek af te maken. De onderduikster en haar familie werden in 1944 verraden en naar het concentratiekamp Bergen-Belsen gebracht. Daar overleed ze in 1945 op vijftienjarige leeftijd. Twee jaar na haar dood werd Franks dagboek, een mix van originele dagboekfragmenten en teksten uit de tweede versie samengesteld door haar vader Otto Frank, gepubliceerd.

Alleen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
De nieuwe editie van het dagboek, genaamd Liebe Kitty, zal tot nu toe alleen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk uitgebracht worden. Volgens het Anne Frank Huis in Amsterdam is de nieuwe versie van het dagboek “het incomplete manuscript van een meisje dat schrijfster wilde worden”. Het museum zegt dat het werk bestaat uit “de creatieve en literaire keuzes die Anne maakte” en dat het “de lezer dichter bij de schrijfster Anne Frank zal brengen”.

Door: NU.nl

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.