mei
11
2018

Lisa Lois sings: Adele

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Lisa Lois is zangeres. En zij gaat vanaf september op tour langs de theaters in Nederland met muziek van de Engelse zangeres Adele. In een bericht op Nu.nl wordt een aantal Adele-nummers genoemd: Make You Feel My Love, Rolling In The Deep en Hello. En ondanks dat het maar drie songtitels zijn, wordt hier een behoorlijke fout gemaakt.
Make You Feel My Love is de eerste grote hit van Adele. Maar het nummer ís niet van Adele. Bob Dylan schreef dit lied en nam het op voor zijn album Time Out Of Mind uit 1997. Dankzij haar versies zijn in Nederland een tal van varianten verschenen, waaronder van Paul de Leeuw en Huub van der Lubbe.
Adele heeft in een interview laten vallen dat Dylan haar wel dankbaar mocht zijn, dat haar versie zo populair werd. Daardoor verdiende hij als auteur ook weer wat geld. Adele zou Dylan uit het slob hebben gehaald, dus. De zangeres is altijd zo bescheiden gebleven.
Make You Feel My Love. Een mooi liefdjesliedje. Het zou ook zomaar een religieuze ondertoon kunnen hebben.

I’d go hungry; I’d go black and blue
And I’d go crawling down the avenue
No, there’s nothing that I wouldn’t do
To make you feel my love

Uit de mond van Dylan is deze liefdesverklaring overtuigender dan de gladde versie van Adele. Natuurlijk, iets met smaak en voorkeuren en zo. Maar die schurende stem van Dylan, als ik hem hoor, weet ik dat hij het oprecht meent. Bij Adele heb ik zo mijn vraagtekens. Ik zie bij haar vooral dollartekens in haar ogen.
Enfin.
Ook zij zal haar geliefde haar liefde willen laten merken.
En Lisa Lois vanaf september dus ook.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.