mei
19
2019

Live-opnames

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Binnen enkele dagen had ik twee opnames binnen van Bob Dylan. Het gaat om Blame It On Rio, een registratie van het optreden van Dylan van 25 januari 1990 in Rio de Janeiro, Brazilië, en om Woodstock ’94. Het zijn opnames die zijn uitgegeven door hobby-maatschappijen.
Het zijn bootlegs. Of nou ja, het is misschien niet helemaal een illegale opname, maar het is ook niet door Dylan’s platenmaatschappij Columbia Records uitgegeven. Wellicht dat Columbia ook niet heel enthousiast is met zulke zogenoemde grijze opnames. Want zo’n schijf maait het potentiële gras onder de voeten weg voor een officiële uitgave.
Dat is natuurlijk maar de vraag. Hoe goed de grijze opnames ook zijn, het is niet officieel. De opnames zijn vaak ook van net niet goede kwaliteit. Een boekje is ook niet altijd adequaat – wel informatief, maar soms met gebreken. Die lacunes worden opgeheven met officiële releases.
Ik ben niet tegen bootlegs en grijze cd’s. Integendeel. Deze uitgaven werken als promotiemateriaal. Mochten deze optredens nog officieel worden uitgegeven, sta ik natuurlijk in de kassarij om de cd op te halen.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.