nov
14
2017

LOTR-serie

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De boeken van Lord Of The Rings worden door Amazon omgezet naar een televisie-serie. De betaalzender 250 miljoen dollar voor de rechten betaald. Tussen 2001 en 2003 kwam de driedelige verfilming in de bioscopen – nu dus gevolgd door een heuse reeks op tv.

The Lord Of The Rings (LOTR) werd in fasen geschreven tussen 1937 en 1949, waarvan veel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het succes van een kleine twintig jaar geleden, was overweldigend. Meer dan was verwacht – wat kon je eigenlijk verwachten van een drie opeenvolgende films van elk zo’n drie uur?

Ik vind het tegelijk ook heel fascinerend. Wat zet mensen er toe om zo’n ingewikkeld verhaal te blijven volgen? Is dat puur de acteurs? Of is het ook het onderliggende christelijke verhaal, waar Tolkien zich op baseerde? En wat is de reden dat Amazon zoveel geld durft te steken in een nieuw LOTR-project?

Overigens, de boeken van The Lord Of The Rings werden vorig jaar niét verkozen tot het Belangrijkste Boek. De Bijbel won het van Het Achterhuis (plek 2) en Tolkiens meesterwerk (derde positie). Maar dat is dan weer een discussie onder boekenliefhebbers, niet zozeer van betalende tv-kijkers.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.