sep
28
2017

Love Me Tender

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Roltrap naar de maan heet het prentenboek van Harrie Jekkers, dat volgende week verschijnt. Het gaat om twaalf teksten, die worden getekend door Annette Fienieg. Samen met zijn band Klein Orkest heeft Jekkers diverse veelgeprezen kinderliedjes gemaakt, zoals De Leugenaar, Leve het Nijlpaard! en de Ballade van de Dood. Dit laatste sprookje, over een koning die bang is te sterven, ontving in 2009 een Zilveren Griffel.
Het is ongetwijfeld toeval, dat het nieuws over Jekkers’ prentenboek min of meer samenvalt met dat van Elvis Presley. Zijn hit Love Me Tender wordt verwerkt tot prentenboek. Presley’s ex-vrouw Priscilla brengt het boek dit najaar uit. Het zal mijn associatieve geheugen zijn, maar ik denk bij dit nieuws gelijk aan de “kinderboeken” die gemaakt zijn op basis van teksten van Bob Dylan.
Van hem verschenen achtereenvolgens de prentenboeken op basis van de teksten Forever Young (tekeningen Paul Rogers, 2008), Man Gave Names To All The Animals (tekeningen Jim Arnosky, 2010), Blowin’ In The Wind (tekeningen Jon J. Muth, 2011), If Dogs Run Free (tekeningen Scott Campbell, 2013) en If Not For You (tekeningen David Walker, 2016).
Zolang er maar weer over boeken wordt gepraat. Dat is waar het om gaat, ook bij prentenboeken. Een mooie combinatie van verbeelding van teksten. Of dat nu kinderliedjes zijn met een volwassen ondertoon, lovesongs van The King Of Rock ‘n’ Roll of Nobelprijs-winnende literatuur, áls we maar weer het boek ter hand nemen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.