mei
30
2014

LPF-achtige taferelen bij 50Plus

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het is dieptriest, de ontwikkelingen bij 50Plus. De partij zit met twee zetels in de Tweede Kamer, en alsnog kan er bonje zijn. Na het vertrek van homoactivist Henk Krol, nam Norbert Klein het fractievoorzitterschap op zich. 50Plus-er Martine Baay-Timmerman nam de lege plek van Krol op.
Maar het boterde niet tussen Klein en Baay. De relatie was zelfs zó verstoord, dat Klein besloot zijn fractiegenoot uit de fractie te zetten. Tot zover is er nog niets aan de hand, hoewel een scheuring van de fractie nooit een goed teken is.
Op het moment dat Klein aan de pers uitlegde wat hij had gedaan, en vooral waarom, liet het partijbestuur weten dat de fractievoorzitter zojuist was geroyeerd. Het nieuws was vers van de pers: de journalisten die bij Klein aanwezig waren, moesten het hem vertellen. Baay zou juist de 50Plus-partij vertegenwoordigen.
Administratief is het nu als volgt: Norbert Klein is de enige fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie 50Plus. Hij is onder die naam in de Kamer gekomen en behoudt ook die Kamer-naam. Martine Baay is nu een eenvrouwsfractie, onder de naam fractie-Baay-Timmerman, maar wordt gesteund door het partijbestuur van 50Plus.
Wat je nu dus hebt, is een Kamerfractie 50Plus, die niets met de politieke vereniging heeft. En een onafhankelijk Kamerlid dat door de partij 50Plus wordt gesteund. Wil de echte 50Plus nu opstaan?

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.