okt
18
2018

Marcel Boekhoorn

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ondernemer Marcel Boekhoorn koopt warenhuis HEMA. Hij heeft een overeenkomst gesloten met de huidige eigenaar, de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Boekhoorn gebruikt voor de overname zijn investeringsmaatschappij Ramphastos.
Boekhoorn is onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. En hij was de grote financiƫle kracht achter Dagblad De Pers. Deze gratis ochtendkrant was het kindje van uitgever Cornelis van den Berg. De Pers moest concurreren met de ov-kranten Metro en Sp!ts en later ook nog met de plaatjeskrant DAG.
Onder meer Kustaw Bessems (politiek medewerker), Thijs Zonneveld (sportjournalist), Arnold Karskens (oorlogsverslaggever/onderzoeksjournalist) en Nico Dijkshoorn (columnist/mediajournalist) werkten bij De Pers. Eind maart 2012 hield De Pers na ruim vijf jaar op te bestaan. Uitgever Wegener en Mountain Media konden de krant nooit winstgevend maken. De laatste uitgave van de krant verscheen vrijdag 30 maart 2012.
De online artikelen van De Pers werden overgezet naar de site deondernemer.nl. Echter was inmiddels de actie Red de Pers opgezet, waarmee de mogelijkheden voor een digitale doorstart verkend werden.[7] Er werden plannen gelanceerd voor De Nieuwe Pers, een digitale versie, deels gratis en deels via een betaalde app te raadplegen. De lancering hiervan zou aanvankelijk in de zomer van 2012 zijn, maar dat werd 11 februari 2013.
De Nieuwe Pers is eind 2013 gefuseerd met ThePostOnline, waarna haar activiteiten onder de noemer ‘TPO Magazine’ werden voortgezet. Eind 2015 ging deze voortzetting van De Nieuwe Pers zelfstandig door, en veranderde daarbij de naam TPO Magazine in Reporters Online, nog steeds met Jan-Jaap Heij aan het roer.
Maar dat zijn randzaken. De HEMA is een heel ander product dan De Pers. Een winkel is iets anders dan een dagblad.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.