sep
16
2014

Van Basten hoofdcoach-af

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

ALKMAAR Marco van Basten verwacht niet dat hij ooit nog als hoofdcoach werkzaam zal zijn in het betaalde voetbal. Dat gaf de oud-international dinsdagmorgen te kennen tijdens een persbijeenkomst in Alkmaar. “Dat denk ik wel, ja,” antwoordde hij op de vraag of dit een definitieve stap is in zijn loopbaan.
De voormalige topvoetballer maakte bekend dat hij in de technische staf van AZ om gezondheidsredenen een stapje terugdoet. Hij gaat verder als assistent van de nieuwe hoofdcoach Alex Pastoor, de voormalige assistent van Van Basten bij de Noord-Hollandse club.
“Ik heb in de afgelopen 10 jaar als bondscoach en bij diverse clubs gewerkt en daarbij kwam met enige regelmaat spanning naar boven,” bekende Van Basten. “Daar ging ik niet op een fijne manier mee om, vond ik. Uiteindelijk moet je daar ook fair in zijn. Je wilt tenslotte ook op een prettige manier je werk kunnen doen. Ik ga ervan uit dat ik met een stapje terug en dus met minder verantwoordelijkheid meer van waarde kan zijn.”
Van Basten beaamde dat hij als voetballer ook al last had van stress. “Maar dat hoort erbij. Je kunt je fysiek als speler daarin natuurlijk ook veel makkelijker uiten. Als trainer ben je veel meer afhankelijk van andere zaken. Het trainersvak bestaat veel meer uit communiceren, beïnvloeden en motiveren.”

Bron: Het Parool

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Comments (1)

  • 17 september 2014 at 08:09 |

    Toch opvallend. Een grote naam als Van Basten als assistent. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken…

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.