jan
26
2017

Meindert Talma Wâlddichter

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Toeval bestaat niet. Of toch wel? Toeval suggereert een relatie tussen het een en het ander. Die relatie is er niet, bij mijn weten. Dus is het bij geval. Wat is dan het een en het ander? Redelijk eenvoudig. Deze week plaatste ik een verhaal over Jannes van der Wal, waarover de liedjeszanger Meindert Talma een lied had geschreven. Zo’n 48 uur later zag ik een geheel ander bericht voorbij komen.
Dat is het bericht dat Meindert Talma de vierde Wâlddichter is geworden. Talma is van plan om een aantal meer of minder markante inwoners van Achtkarspelen te portretteren, te beginnen met zijn ouders. Uiteindelijk moeten deze liedjes verzameld worden op een plaat, met eventueel een bundel. Dat zou dan Talma’s eerste compleet Friestalige album worden.
Het nieuws van Talma’s nieuwe functie werd donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de gedichtenbundel van Susan Bosch, die de afgelopen twee jaar Wâlddichter was in dienst van de gemeente. Ze was de derde, na Sytse van der Werf en Ate Grijpstra.
Geheel bij geval, het een heeft niets met het andere te maken.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.