sep
04
2018

Melancholie

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Dat gevoel van weemoed en melancholie. Met mijn geest van zwaarmoedigheid heb ik vaak last van dit gevoel. Het idee van “Oh ja, dat was toen, zo ging dat, die herinneringen heb ik”.
Met enige regelmaat reis ik op en neer naar Leusden, waar het hoofdkantoor van mijn werkgever is gevestigd. Vroeg opstaan, laat weer thuis. Om onderweg dezelfde mensen tegen te komen. Zoals de professor, een man in keurig pak met roze das. Of een drietal collega’s, twee mannen en een vrouw. Waarbij de vrouw de dominante van de drie is en bepaald waar ze het in comité wel of niet over hebben.
Of die dag dat de treinen pas in de loop van de ochtend gingen rijden en ik dus thuis ging werken. Of die dag dat de treinen ook niet reden, maar ik plots met een onbekende vrouw in de auto zat naar een station vanwaar de treinen wél gingen rijden.
Lange dagen, dus. De eerste week dat ik bij deze baas werkte, moest ik drie opeenvolgende dagen naar Leusden. Dus de trein van zes uur ’s ochtends. Om de eerste twee dagen bij thuiskomst gelijk door te moeten voor kerkenraadswerk.
Een totale reistijd van 5 uur. Ik heb wat gelezen, in die treinuren.
Ach, het zijn van die dingen waarvan je denkt: “Ooh ja, dat is ook zo”.
Tijd om iets van Daniël Lohues te draaien.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.