apr
27
2022

‘Mensen praten met elkaar’

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten, Maryanne

Merkwaardig was het toch wel, de Amerikaanse berichtgeving over de politieke hoofstad van Nederland, Den Haag. Vorige week werd in de Hofstad de Invictus Games gehouden, een initiatief van de Britse prins Harry. Dit sportevenement is voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger.
En dit jaar dus in Nederland gehouden.
De Amerikaanse journaliste Hoda Kotb van de grote omroep NBC was in Den Haag. Ze interviewde daar onder anderen prins Harry, maar eenmaal terug in de studio in Amerika ging het gesprek in haar ochtendshow ook over die ‘amazing city’ Den Haag en haar ‘beautiful’ inwoners.
Kotb zegt tegen haar medepresentatrice van NBC Today with Hoda & Jenna eerlijk dat ze dacht dat Den Haag een soort rechtbankcomplex was. In de VS wordt hoofdzakelijk gerefereerd aan The Hague als verwijzing naar het Internationaal Strafhof. Tot grote verrassing van Kotb bleek het een stad te zijn, met “overal” grachten, woonboten en fietsende inwoners.
Maar het bijzonderst, zo zei ze enthousiast, was dat de inwoners niet de hele tijd met hun mobieltje in de weer waren. “Ik liep op de markt en, echt waar, mensen praatten daar gewoon met elkaar. Met elkaar! Of ze aten een ijsje, ongelooflijk!”
Vertel mij wat. Er was een tijd dat ik nog wel eens in Den Haag kwam. Kotb’s analyse was in die tijd dagelijke kost. Maar het is goed om van buiten je eigen observaties bevestigd te krijgen.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.