aug
03
2014

Meulenbelt

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Anja Meulenbelt heeft zaterdag afscheid genomen van de Socialistische Partij. Tussen 2003 en 2011 was zij senator namens deze club. Zij werd in 2003 lid van de SP, waar zij dus nu lid-af is. Ze is het sterk oneens met de “Israël-koers” van de partij van Jan Marijnissen.
Meulenbelt is ook activiste en feministe. Maar bovenal is zij publiciste. Een publiciste als politica, kan dat wel? Is zoiets wel goed mogelijk? Oud-GroenLinks-leider Paul Rosemöller ging na zijn politieke loopbaan de journalistiek in, als programmamaker bij de IKON; mijn stagebegeleider bij de Stentor vond dat een verkeerde volgorde en keuze: de programmamaker wordt niet los gezien van zijn politieke standpunten.
Iets vergelijkbaars heb je met de Friese GrienLinks’er Willem Verf, eveneens schrijver. Of wat denk je van Bart Jan Spruyt, publicist en betrokken geweest bij de denktank van Geert Wilders. Kan zoiets, neutraal schrijver zijn en tegelijk politicus? Of is zoiets onwenselijk?
Het feit dat zoiets gebeurt, hoeft geen argument te zijn dat het ook goed is dat je als publicist politiek actief bent. Maar ik denk dat het geen probleem is om als schrijver je te verbinden aan een politieke partij.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.