aug
10
2017

Michael Schumacher

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In april 2018 worden objecten uit de persoonlijke Formule 1-collectie van Michael Schumacher getoond. Dat meldde Nu.nl afgelopen week. De Duitse autocoureur ligt sinds 29 december 2013 in een diepe coma, na een skiongeluk. Wat de Duitser zelf vindt van de tentoonstelling, weten we dus niet.

Ik heb wel een zwak voor Schumacher. Niet zozeer vanwege zijn prestaties, hoewel die onovertroffen zijn. Wel vanwege zijn voormalige opdrachtgever. Tussen 1996-2006 reed Schumacher voor Ferrari. In 2006 ging hij even met pensioen, om vier jaar later voor twee seizoenen terug te keren in een auto van Mercedes.

Het eerste automerk is de link tussen de coureur en ondergetekende. Jarenlang spaarde ik autootjes van Ferrari. Niet dat ik ook maar enig verstand van (snelle) auto’s. Maar Ferrari’s, ja, dat is het dan toch wel. Mooie wagens. Goed spul. En oprichter Enzo Ferrari vierde vrijwel gelijktijdig met mij zijn verjaardag – hij was 18 februari jarig, enkele dagen na mijn verjaardag.

Inmiddels ben ik wat ouder geworden. Mooie en snelle auto’s vind ik minder interessant, ondanks de successen van Jos Verstappen. Mooie spullen vind ik nog wel interessant. Maar dan in de vorm van een boek of een cd of elpee.

Overigens ben ik nog wel benieuwd naar de huidige situatie van Schumacher.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.