jul
05
2018

Michelle’s stage

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het lukt Michelle Martin maar niet om een stageplek te vinden. De ex-vrouw van Marc Dutroux is zo goed als afgestudeerd. Ze volgde een opleiding rechtspraktijk aan de hogeschool in Namen en moet enkel nog een stage doen. Maar voorlopig staat niemand te springen om haar aan te nemen.
Zij was de handlanger van Dutroux, toen hij kleine kinderen misbruikte en vermoordde. In 2012 kwam zij voorwaardelijk vrij, waarna zij haar intrek mocht nemen in het klooster van de Clarissen in Malonne, een deelgemeente van de stad Namen. Zuster Christine, abdis van de Klaren van Malonne: “Wij zijn er diep van overtuigd dat onze samenleving een stap achteruit zou zetten door een overtreder voorgoed op te sluiten in zijn verleden en tot hopeloosheid te dwingen.”
En: “Toen wij de zekerheid hadden dat aan deze twee voorwaarden was voldaan, hebben wij ook nagedacht over de mogelijke weerslag op de publieke opinie en nog veel meer op de ouders van de slachtoffers. Maar wij vinden dat niemand in onze maatschappij er baat bij heeft dat geweld met geweld wordt beantwoord en tot een escalatie leidt. Wij zijn er diep van overtuigd dat onze samenleving een stap achteruit zou zetten door een overtreder voorgoed op te sluiten in zijn verleden en tot hopeloosheid te dwingen. Wij menen bovendien dat de eerbiediging van de rechtsgang van ons land een goede voorzorg is om die vergissing niet te maken.”
Dat is een goede afweging geweest van deze zusters. Natuurlijk zijn alle gevoelens van de stagebedrijven terecht. Je haalt niet zomaar iemand binnen. Maar toch, zou Michelle niet een herkansing mogen krijgen?

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.