feb
22
2018

Middagpauze uurtje vrij

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Toen de Free Record Shop nog bestond en een muziekzaak was, stond in de winkel een bak met cd’s voor een schappelijke prijs. Van het materiaal waar je tegenaan moest lopen, maar ook materiaal wat tegen reguliere verkoopprijzen niet van eigenaar wisselde. Enfin, in één van die bakken stond de cd Langs De Weg van Herberg De Troost.
Voor die paar euro wilde ik het risico van deze band wel lopen.
Het bleek het nevenproject te zijn van Rowwen Hèze’s muzikanten Jack Poels en Tren van Enckevort. Aangevuld met gitarist Skinnie, bassist Mo’Jones en drummer Sjoerd Rutten, bracht het kwintet de columns ten gehore, die Poels elke twee weken schreef voor Dagblad de Limburger. Fan is een groot woord, maar het bescheiden oeuvre van de band heb ik wel in de kast staan.
Op het debuut uit 2009 staat het nummer De Stad. “Vroeger zt ik hier vijf dagen,” zingt Poels, “middagpauze uurtje vrij, dat werd hier kapotgeslagen en buiten trok de stoet voorbij.” Regels die mij de laatste tijd door mijn hoofd spelen.
Het gebeurt mij ook dat ik in de middagpauze een uurtje vrij ben. Tussen twee banen in, dat ik ’s ochtends voor de ene baas werk en ’s middags voor de andere werkgever. Andersom komt ook wel voor, dat ik een uur voor beide opdrachtgevers werkzaam ben. Maar dat is incidenteel.
Middagpauze uurtje vrij. “Mijn eerst regels opgeschreven,” dicht Poels even later in De Stad, “beetje bang nog voor de baas, er moest toen in dit jonge leven nog heel wat water door de Maas.”
Alsof het over mij gaat.
Het risico van deze aankoop heb ik indertijd genomen. En ik ben er blij mee. Een risico dat goed heeft uitgepakt.

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.