jun
21
2022

Mijn leven met corona #1

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Drie maanden na besmetting met het coronavirus meldt vrijwel de helft van de mensen nog één of meerdere langdurige klachten, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en reukverlies.
Dat meldt het RIVM, dat dit soort cijfers bijhoudt. Uit eigen ervaring kan ik dit bericht bevestigen.
Reukverlies is bij mij geen blijvend letsel. Wel vermoeidheid. Ik moet mijn agenda goed beheren. Bij teveel en te veel inspanning haak ik af. Dat geldt ook voor mijn concentratie. Ik heb goede dagen dat ik soms weer kan lezen, ter ontspanning. Maar die dagen worden afgewisseld met dagen dat ik nauwelijks een boek opensla. Puur omdat het me aan concentratie ontbreekt.
Of neem mijn geheugen en woordenschat. Soms weet ik een woord niet meer. Terwijl ik het net daarvoor wél wist, is het me tijdens het uitspreken van de zin ontschoten. Weet ik het niet meer. Het komt ook voor dat iemand me vertelt dat ik iets heb gezegd, waar ik totaal niets meer van herinner. Afspraken die in mijn agenda staan, waarvan ik niet meer wist dat ik de betreffende afspraak had gemaakt.
Dat soort dingen.
En dan zijn we al vier maanden ná de positieve Corona-test.

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.