okt
18
2013

Mis geen seconde

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Fotomagnaat Nikon adverteert de laatste maanden met een opmerkelijke reclame. Mis geen seconde. Het leven is te mooi om niet vast te leggen op beeld. Op zich is daar niets mis mee, om de wereld te ontdekken en bijzondere momenten vast te leggen.
Maar ik moest denken aan Huub van der Lubbe, een aantal jaar geleden de Zomergast bij Adriaan van Dis. Hij vertelde over het traditionele afscheid dat een van zijn kinderen nam van school. Een musical werd opgevoerd. Wat Huub opviel was dat hij een van de weinige, zo niet de enige ouder was die geen filmcamera mee had.
Na afloop van de musical mocht groep 8 de voorstelling terugzien. Op de televisie. Van de herinneringen die ze hadden opgebouwd, was na de tv-uitzending niets meer over. Weg mooie beelden in hun hoofdjes.
Dat vond Huub storend. Net als dat ouders hun eigen kind zien optreden via een schermpje van het opnameapparaat.
Ik snap dat wel, die kritiek van Huub. Niet omdat ik zelf minder van plaatjes ben. Maar wel vanwege het principe. We zijn te ver doorgeschoten in onze digitalisering. Maar om eerlijk te zijn, je zult mij niet gauw met een camera overal filmpjes of foto’s van maken, maar een jaar offline durf ik ook niet aan.

Tags // , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.