mei
12
2019

Missa in Mysterium

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De Bonifatiuskerk in Leeuwarden was zondagmiddag volledig vol. Dat zal deze katholieke kerk niet vaak gebeuren. Maar het komt ook niet elke dag voor dat Herman Finkers de lector van dienst is. In de Bonifatiuskerk voerde hij zijn muziekproject Missa in Mysterium uit.
De meezingmis met Latijnse liedteksten is een initiatief van Finkers en maakt deel uit van de Eucharistie-viering in de Bonifatiuskerk onder leiding van de benedictijner pater Marc Loriaux o.s.b.
Finkers had bij de dienst een bescheiden rol als lector. De Vrouwenschola Wishful Singing had een grotere rol door de zang in de mis. En natuurlijk voerde de pater de eucharistie uit. Een schola cantorum is een van oudsher een koor dat de godsdienstoefeningen in de Rooms-Katholieke Kerk begeleidt.
Hermenegildus Felix Victor Maria (Herman) Finkers is een belijdend lid van de katholieke kerk. Zo geestig en spitsvondig hij in zijn cabaretprogramma’s is, zo serieus is hij in zijn religieuze leven. De mensen die in de Bonifatius aanwezig waren, voor een groot gedeelte waren het mensen die voor Finkers kwamen.
Je kunt je dus afvragen of deze mensen iets hebben meegekregen van de eucharistie. Van wat het mysterie behelst. Maar de mensen waren er wel, ze hebben gezien wat er gebeurd. Dat is natuurlijk ook wat waard.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.