nov
15
2018

Mistig

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De tandarts is altijd blij om me weer te zien. Ik ook. Mijn tandarts is een fijne man. En zijn assistent, een mondhygiënist, is ook een fijne man. Zo’n sessie bij de mondhygiënist is altijd weer een bloederig gebeuren, maar wel noodzakelijk.
Het tandheelkundig centrum waar ik ben aangesloten, is een stuk fietsen. Maar dat is wel goed voor me. Beweging is goed, en voor mij vaak extra goed. Het fietsen naar de tandarts brengt me altijd langs het nieuwe aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. De afgelopen jaren is hier flink gewerkt om de binnenkomst van de stad te bevorderen.
Waar de culturele hoofdstad niet goed voor is.
Deze tocht was een koude tocht, hoewel ik niet eens voor dag en dauw vertrok. Die dauw kwam overigens vanzelf. Plots werd het mistig, laaghangende wolken zorgden voor beperkt zicht. Zeker als je brildragend bent: de kleine druppeltjes nemen plaats op het glas. Ik voelde me een beetje Father John Misty.
Een heel klein beetje, want veel meer dacht ik aan Van Morrison. Op zijn derde elpee Moondance, dat in 1970 verscheen, staat het liedje Into the mystic. Ik moest ook denken aan Daniël Lohues. Want op Allennig IV staat dan weer Mistig, Kaold & Stille – het hele album staat in het teken van de herfst, dus het is een goede gelegenheid om deze cd weer te draaien.
Terwijl ik daar zo aan dacht, was mijn tocht inmiddels ten einde. Na een half uur kon ik weer weg. De mist was ondertussen ook opgelost.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.