dec
02
2017

Mistig

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vandaag was weer zo’n dag vol met mist. Ik heb het uitzicht op de Bonifatiuskerk in Leeuwarden. Maar de hele dag was de toren in nevelen gehuld. Letterlijk. Mistige dag, dus. Dat het herfst is, kunnen we niet meer ontkennen. Voor zover je belang hebt bij het ontkennen van de jaargetijden. Moet je niet doen.
Het is Mistig, Kaold en Stille. Mooi, dat een dichter als Daniël Lohues het vermogen bezit om de jaargetijden in muziek om te zetten. Zijn lied over mist, koude en stilte staat op Allennig IV, het afsluitende deel uit het solo-project, waarmee de Drent het leven van alle dag onder de loep neemt.
Hij is niet de eerste die de mist op muziek zet. Lohues bevindt zich in goed gezelschap. Van Morrison schreef het nummer Into The Mystic. Van the Man schreef het voor zijn elpee Moondance uit 1970, zijn derde solo-album na het uiteenvallen van Them. Op hetzelfde album staat onder meer Caravan, dat Morrison uitvoerde tijdens The Last Waltz, met The Band als begeleidingsgroep.
Een mistige dag. Maar net op het moment dat je denkt: wat moet ik hier mee?, juist dan zijn er wel van die nummers die je er doorheen helpen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.