jun
26
2016

Nacht van de Theologie 2016

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Zaterdagavond werd in Hilversum de Nacht van de Theologie gehouden. In het gebouw van de Evangelische Omroep werd een kamer omgedoopt tot een heuse EO-kapel. Presentatoren van dienst van Andries Knevel en Annemiek Schrijver. Mede-organisatoren waren onder meer de NCRV, de KRO en het Nederlands Dagblad. Tot zover de administratie.
Tijdens deze Theologie-nacht kon ook gestemd worden. Mattias Rouw kreeg de prijs van het beste theologische boek van 2015 voor Woestijnvaders. In dit luxe vormgegeven boek leer je niet alleen over hun levens, maar komen ook de Woestijnvaderspreuken aan de orde: een bundeling vol praktische tips, inspirerende raadgevingen, provocerende aforismen en diepe wijsheden. Met herkenbare thema’s voor zowel gelovigen als niet-gelovigen biedt Woestijnvaders inzichten uit de eerste eeuwen die niet droog of stoffig zijn, maar juist verrassend actueel.
Ook werd een nieuwe Theoloog des Vaderlands of Theoloog van het Jaar gekozen. Janneke Stegeman neemt de titel over van bisschop Gerard de Korte, die het afgelopen jaar de theologie onder de ‘gewone burgers’ bracht. De jury was onder de indruk van de jonge theologe. Zowel in woord als in geschrift blinkt ze uit in het verbinden van theologie met de actualiteit.
Het interessante was dat deze Nacht van de Theologie voor het eerst live via Radio 5 en internet te volgen was. Je hoefde niet meer met de laatste trein naar huis (of die nét missen), of een slaapplek regelen bij vrienden, familie, kennissen of een kerkgenootschap. Leuk! We kunnen hier weer een jaar van genieten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.