mrt
02
2018

Namen #4

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Je hebt namen en namen. Het spel met de namen is een leuk spel. Een mooi voorbeeld daarvan is de ‘supergroep’ Vreemde Kostgangers. Deze gelegenheidsformatie bestaat uit Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot.
De bandnaam Vreemde Kostgangers is gebaseerd op de eerste letter van de achternamen van de groepsleden: de V (Vreemde) van Vrienten, de K (Kost) van Kooymans van en de G (Gangers) van de Groot. Maar er is nog een woordspeling met namen bij de nederpop-veteranen.
Op hun tweede album Nachtwerk staat het nummer Ieder Voor Zich met het refrein “Uit de omgeving van Ootmarsum”. In dit nummer worden drie broers ten tonele gevoerd: Hendrik, Gerrit en Bertus. Zij hebben alle drie dezelfde voorletter als die van Henny, George en Boudewijn.
Iets anders. Bij het Radio 1-journaal werkt Elisabeth Steinz. Ik vermoed dat zij een dochter is van Pieter, literair criticus bij NRC Handelsblad en directeur van het Nederlands Letterenfonds. Daarmee zou Elisabeth ook de zus zijn van Jet, met wie Pieter de Steinz. Gids voor de wereldliteratuur schreef. En Jet schrijft voor onder meer dagblad de Volkskrant.
Enfin.
Voornamen. Bart Chabot heeft vier zonen. Storm Chabot, Maurits Chabot, Sebastiaan Chabot en Splinter Chabot. Die laatste is voorzitter van de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD.
Verder nog de coureur-tweeling Tim en Tom Coronel. Tim heet voluit Tim Alfa Coronel, Tom heeft in zijn paspoort Tom Romeo Coronel staan.
Je hebt namen en namen. Het is een leuk spel.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.