apr
07
2021

Newman opnieuw uitgesteld

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De gevierde Amerikaanse componist en singer-songwriter Randy Newman presenteerde in 2017 na negen jaar een nieuw studioalbum: Dark Matter. De daarop volgende tour moest hij meerder malen annuleren, maar 25 maart 2022 komt hij dan eindelijk maar toch naar De Oosterpoort om je zijn nieuwe songs live te laten horen.
Randy Newman is een absolute grootheid binnen de popgeschiedenis. Het grote publiek kent hem vooral van zijn soundtracks, denk aan Toy Story (met het prachtige You’ve Got A Friend In Me), Monsters Inc. en A Bug’s Life. Anderen draaiden al in de jaren zeventig meesterlijke platen als Sail Away, Good Old Boys en Little Criminals grijs. Albums waarmee Newman uitgroeide tot een icoon in het singer-songwritersgilde.
Sinds 1968 bracht Newman elf studioalbums uit en werd hij maar liefst twintig keer genomineerd voor awards voor zijn soundtracks voor grote animatiefilms. Hij staat bekend om zijn muziek met verfijnde pianopartijen en orkestarrangementen en zijn satirische nummers over de Amerikaanse geschiedenis. Met Dark Matter onderstreept Randy Newman zijn reputatie als maatschappijkritische entertainer, liedjesschrijver en gevierd componist.
Dit concert is verplaatst van 20 juni 2021 naar 25 maart 2022.

Bron: Spot Groningen

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.