nov
14
2019

Nieuw boek: The Basement Tapes

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Dylan Hurt in Cycle Mishap, meldt de New York Times van 2 augustus 1966 in een klein, nietszeggend artikeltje op bladzijde 25. In de nasleep van dat mythische motorongeluk verdwijnt Dylan voor meer dan een jaar van de radar. Bijna twee jaar na de crash, in juli ’69, verschijnt de eerste echte bootleg in de rockhistorie, The Great White Wonder, en krijgen we enig zicht op wat Dylan in de zomer van ’67 in dat Grote Roze Huis op het platteland heeft uitgespookt.
In zijn zesde Dylan-boek duikt Jochen Markhorst in de Basement Tapes. Het boek bevat 32 uitgebreide beschouwingen over de meest aansprekende en uitgewerkte songs en acht essays over achtergronden, echo’s en impact van die unieke eruptie. Niet alleen over de usual suspects als Quinn The Eskimo, I Shall be Released, I’m Not There en Sign On The Cross, om maar enkele van de prijsnummers te noemen, maar ook over onontgonnen pareltjes als Baby Won’t You Be My Baby, Dress It Up, Better Have It All en All You Have To Do Is Dream.
De lezers van het blog Bob Dylan in (het) Nederland(s) kennen het frisse, onconventionele licht dat Jochen Markhorst op zowel bekende als minder bekende songs van Bob Dylan weet te werpen. De meeste beschouwingen in The Basement Tapes. Dylans zomer van 1967 werden nog niet eerder gepubliceerd, ook niet op deze blog.

Jochen Markhorst – The Basement tapes
Uitgeverij: Brave New Books
isbn: 9789402199444
Prijs € 20,00
Pagina’s: 215

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.