sep
20
2019

Nieuwe Kuip

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het definitieve ontwerp voor het nieuwe Feyenoord Stadion is af. Het projectbureau achter Feyenoord City heeft het complete ontwerp aangeboden aan de gemeente Rotterdam. Architectenbureau OMA heeft in het definitieve ontwerp wel wat aanpassingen gepleegd ten opzichte van het voorlopig ontwerp. Zo is de afstand tussen de tribunes en het veld verkleind. Tussen de tribunes en het veld is een rij stoelen toegevoegd.
Dat het plan nu klaar is, mag ook wel eens een keer. Al zeker vijf jaar wordt gesproken over renovatie, of zelfs over vernieuwbouw.
Niet dat ik een supporter ben van Feyenoord of een Rotterdammer ben. Wel een muziekliefhebber. Het voetbalstadion is namelijk ook een concertzaal. Ik heb twee keer een concert gezien in De Kuip. De eerste keer was in 2003 met Bruce Springsteen & The E-Street Band. Vijf jaar later zag ik Doe Maar optreden in Rotterdam-Zuid.
Dylan was in 1978 de eerste muzikant die een concert verzorgde in dit stadion. Afgelopen zomer trad Marco Borsato vier keer op in De Kuip.
Op zich zou de renovatie van De Kuip aan mij voorbij zijn gegaan, ware het niet dat ik niet eens zo heel lang geleden een artikel heb gemaakt over die renovatie.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.