okt
29
2019

Nieuwe organist Jacobijnerkerk

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

LEEUWARDEN Gerwin Hoekstra uit Groningen is per 1 januari 2020 benoemd als nieuwe organist van de Grote- of Jacobijnerkerk. Hij volgt daarmee Theo Jellema op.
Gerwin Hoekstra (1992) heeft gestudeerd aan het Oberlin Conservatory (VS) bij James David Christie (orgel), Mark Edwards en Webb Wiggins (klavecimbel) voor een master Historical Keyboards. In de herfst van 2016 studeerde hij orgel bij distinguished visiting professor Marie-Louise Langlais. Gerwin behaalde zijn bachelordiploma cum laude aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij studeerde bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Gerwin ontving zijn eerste orgellessen op achtjarige leeftijd van Dirk Molenaar in Eenrum. Hij bekwaamt zich momenteel verder bij Sietze de Vries (improvisatie) en Stef Tuinstra (interpretatie).
Gerwin volgde masterclasses bij onder andere Guy Bovet, Ludger Lohmann en Philippe Lefebvre. Hij heeft prijzen gewonnen op orgelconcoursen in binnen- en buitenland, waaronder de eerste prijs en de Zanin-prijs op het concours Organi Storici del Basso Friuli 2018 en de derde prijs op het Internationale Sweelinck Concours 2014. In de Miami International Organ Competition 2014 behaalde Gerwin een eervolle vermelding.

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.