mei
23
2018

Nieuws

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Raad voor leefomgeving en infrastructuur adviseert om slimmer om te gaan met het rijden. Niet meer asfalt, maar spitsrijden vermijden. Zoiets lees ik op NOS.nl, en ik vind dat een logisch voorstel.
We moeten af van het idee dat we allemaal om half negen beginnen met werken en om vijf uur weer naar huis gaan. Sommige mensen zijn ochtendmensen, andere mensen presteren beter ’s avonds. Als we daar gebruik van gaan maken, worden de spitsuren minder.
Want avondmensen gaan na de ochtendspits naar het werk. En keren na de avondspits weer huiswaarts. Daarmee wordt de drukte op de weg tijdens deze uren vermindert. En de wegen meer verspreid over de dag gebruikt.
Iets anders wat ik las, is het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Luxemburg. De vorstenhuizen van Nederland en Luxemburg hebben een gezamenlijke geschiedenis: ze stammen uit verschillende takken van het huis Nassau. De Nederlandse koningen Willem I, Willem II en Willem III waren ook groothertog van Luxemburg. Koningin Wilhelmina kon haar vader niet opvolgen op grond van de Salische wet, een wet uit de vroege middeleeuwen die bepaalt dat een vorst niet kan worden opgevolgd door een dochter.
En zo is er weer een dag voorbij.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.