mrt
19
2018

Niks teloor zonder mij

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Hugo Claus is vandaag tien jaar dood. Hugo Maurice Julien Claus was een Vlaams dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker. Een multitalent, dus. Geen wonder dat Henny Vrienten in zijn hommage zong: Lees mij / Speel mij / Hoor mij. Zo leeft Claus voort, in zijn werken.
Claus was een kunstenaar: dichten, schrijven, schilderen en films maken zijn artistieke uitingen. Net als Bob Dylan, trouwens. Of Nick Cave. Henk Hofstede. Mannen die meer dan één beroep uitoefenen. Veelzijdig bezig zijn, om je op die manier te uiten. Ik heb daar wel bewondering voor.
Al is het ook omdat het dus mogelijk is. Het kan, dat je niet één “ding” bent, maar meerdere functies tegelijkertijd vervuld. Dat je dus dichter én schrijver bent. En een schilder. En een filmmaker. Dat motiveert mij dan weer, om ook maar gewoon mijn beroepen en functies uit te voeren.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.