feb
11
2018

Norman Bonnink

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In december staat Norman Bonnink met zijn band BLØF in Ahoy, Rotterdam. De Zeeuwse band keert na een afwezigheid van dertien jaar terug in de Rotterdamse concertzaal. En hoewel Bonnink met zijn slagwerk en zang een waardevolle toevoeging is voor BLØF, is het niet gewoon dat hij op de drumkruk heeft plaatsgenomen. Hij is sinds 2002 de vervanger van Chris Götte, die toen bij Middelburg verongelukte met zijn motor.
Bonnink was indertijd sessiemuzikant en zat in de begeleidingsband van Frank Boeijen. Als sessie-drummer is hij onder meer te horen op de cd Stap Maar In! van Herman Boon uit 2001. Bij Frank Boeijen is Bonnink ook te horen op Boeijens cd Heden, eveneens uit 2001.
Op Heden is het nummer Dromen Van De Toekomst te horen. Boeijen schreef dit nummer met Henny Vrienten, met wie hij in 2008 de gelegenheidsformatie Aardige Jongens vormde – aangevuld met Nits-zanger Henk Hofstede. Maar ‘Dromen’ is geschreven in 2000, toen Doe Maar voor hun reünie een plaat met nieuwe liedjes maakte.
Tijdens de schrijfsessie voor Klaar, zoals de reünieplaat van Doe Maar heet, schreven Boeijen en Vrienten dus Dromen Van De Toekomst. Maar ze kwamen ook met het nummer Niet Nodig. Dát nummer kwam op het Doe Maar-album te staan; Dromen werd dus afgekeurd, maar kwam wel met een reggae-arrangement op Heden te staan.
Tijdens de reünie in 2000 trad Doe Maar zestien keer op in Ahoy, de zaal waar BLØF dus in december ook weer staat. BLØF stond in 2001 voor het eerst zelfstandig in de Rotterdamse zaal met een avondvullende show. Twee jaar daarvoor stonden de mannen ook al in deze koude, kille doos. In 1999 waren ze onderdeel van Nieuw Nederlands Peil. Als gastmuzikant kwam Henny Vrienten toen twee nummers met BLØF meespelen: Smoorverliefd en Is Dit Alles.
Een dag later kondigde Doe Maar hun reünie aan. Die comeback kwam voor een belangrijk deel door de Marlboro Flashbacks Tour, toen BLØF nummers van Doe Maar ten gehore bracht. “Dat kunnen wij ook, en dat kunnen wij beter,” was de bescheiden mening van Henny Vrienten en consorten. Zo is het gekomen dat Doe Maar weer op de buhne is komen staan.
Uiteindelijk dus de schuld van BLØF, toen nog met Chris Götte achter het drumstel.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.