apr
09
2019

North Country

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Vandaag is de elpee Nashville Skyline van Bob Dylan jarig. Dylan’s negende is alweer vijftig lentes jong. Het eerste lied op dit album is een cover van Dylan zelf, deze keer opgenomen als een duet met Johnny Cash: Girl From The North Country. De countryster verzorgde ook de liner notes op dit album.
De biografie over die Johnny Cash, van de hand van Robert Hilburn, heb ik vorige week dan eindelijk gelezen. Indrukwekkend hoe Cash zijn leven leidde, getekend door vooral verslavingen en lichamelijk ongemak. Zo’n leven in de schijnwerpers lijkt heel wat, maar de schaduwen zijn vrijwel onzichtbaar.
J.R. Cash stierf 12 september 2003 in Nashville (Tennessee), bijna op de dag af vier maanden na het overlijden van zijn vrouw June Carter. Op de begrafenis van Johnny Cash zong Emmylou Harris samen met Sheryl Crow het nummer Every Grain Of Sand van Bob Dylan. Een klein maand later ging Dylan op tournee door Europa, waarbij hij tweemaal de Heineken Music Hall aandeed.
Tijdens de beide shows speelde Dylan Every Grain Of Sand, tijdens de eerste avond (mijn avond) stond Girl Of The North Country op het menu. Een eerbetoon aan Cash, die een maand eerder was bezweken en met wie Dylan dit nummer opnam voor Nashville Skyline.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.