feb
09
2018

Nucleaire maatregel

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Raymond Knops is staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In die hoedanigheid greep hij in op Sint-Eustatius. Het eilandbestuur is ontbonden en bestuurders zijn uit hun functie gezet, omdat er volgens Knops sprake is van wetteloosheid, taakverwaarlozing en intimidatie. Mike Franco, oud-voorzitter van het parlement van Curaçao, is aangesteld als regeringscommissaris voor Sint-Eustatius.
Het is niet de eerste keer, maar wel uitzonderlijk dat zo’n ingreep plaats vindt. In 1951 zette het eerste kabinet-Drees de gemeenteraad van het Groningse Finsterwolde buitenspel, nadat communisten er een meerderheid in de gemeenteraad hadden verkregen. “We moeten geen dictaturen hebben, noch van het raszuivere Germanendom, noch van het proletarische armendom,” zei PvdA-Kamerlid Johan Scheps daarover.
En zo werd een klein Gronings dorp het toneel van een politiek machtsspel van wereldniveau.
Maar nu dus weer een ingrijpen. Franco gaat op Sint-Eustatius samenwerken met oud-burgemeester Mervyn Stegers van het Twentse Tubbergen. Stegers, lid van het CDA, ging op 1 januari 2017 met pensioen. Hij is geboren in Engeland, en heeft zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit.
Stegers is katholiek. Dat merk je bijvoorbeeld aan zijn voornamen Mervyn Keith Maria Stegers. Mooi: Brits, katholiek, en bestuurder binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zo vaak zie je dat niet.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.