jul
05
2020

O, o, Den Haag

Author // frits_tromp1
Posted in // Maryanne, Modern Times

Met de auto van mijn ouders kon ik naar Den Haag afreizen. Het was een ronde door Nederland, letterlijk. Geen tocht over dezelfde weg heen en weer.
Heerenveen was mijn startpunt. Via Joure dook ik de polder in: de Noordoostpolder, onderdeel van de provincie Flevoland. Kaarsrechte wegen, passerend langs vertrouwde namen als de Knardijk, Swifterbant en Emmeloord.
Bij Almere ging ik de polder weer uit. Even zwaaien naar mijn knappe oud-collega bij InterGamma, die in deze veredelde Vinex-wijk woont.
Voorbij Muiderberg en tussen Amsterdam en Amstelveen koerste ik verder richting Oude Wetering, Nieuw-Vennep en Leiden. Bij Voorburg rechtsaf de stad Den Haag in.
De eerste stop van de tournee.
De terugtocht leidde me via Roelofarendsveen en linksaf bij Schiphol de Hollandse polders in. Bij Den Oever de Afsluitdijk op, bij Zurich weer op vaste grond. Vervolgens via Franeker en Dronryp de stad Leeuwarden in, voor de tweede tussenstop van de dag.
Hier overnachtte ik, alvorens de tournee rond te maken.
De volgende dag reed ik met de wagen naar Heerenveen en zette de auto op dezelfde plek als waar ik deze ruim een etmaal eerder vandaan haalde.
In totaal 370 kilometer in de benen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.