okt
12
2016

October

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Ierse band U2 heeft een feestje te vieren. Het tweede album van de band, October, bestaat vandaag 35 jaar. Zo’n verjaardag is altijd weer een reden om het betreffende album uit de kast te trekken. Vooral om weer te beluisteren. Wat goed is, doorstaat de tand des tijds.
De teksten waren van de hand van frontman Bono, die maandenlang aan de liedteksten had gewerkt. Maar helaas voor de goedgestemde zanger: de koffer met teksten werd tijdens een concert in Portland (Oregon) op 22 maart 1981 gestolen door zogenaamde groupies.
Een kwart eeuw later werd de betreffende koffer trouwens weer bij de Ier afgeleverd. In 2004 werd de koffer bezorgd door Cindy Harris. De koffer lag al jaren op de zolder van haar huis. Waarvan akte.
Tekstueel staat October in de rijke christelijke traditie, die U2 inmiddels heeft opgebouwd. Geen wonder, aangezien drie leden van de band (Bono, the Edge en Larry Mullen Jr.) lid zijn van de Shalom Fellowship. Het album wordt October genoemd, vanwege de kille sfeer die toen in de wereld heerste.
October dus. Goede plaat voor deze herfstmaand.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.