apr
29
2020

Online meet & greet

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Sinds ik mij heb aangemeld voor de studie Geestelijke Verzorging, krijg ik van alle kanten mailtjes en uitnodigingen. Om met van alles mee te doen, zoals een webklas (snuffelen aan het onderwijs). Of een voorlichtingsbijeenkomst. Via het online-systeem van de Rijksuniversiteit Groningen, want hoe waarborg je de anderhalve meter met een grote groep kandidaat-studenten?
Nu ontving ik een mail of ik aanwezig wilde zijn bij een Meet & Greet van de studie. Online, ook deze weer. In de mail stond een link naar de juiste website, waar ik me kon aanmelden. Dat heb ik dan ook maar gedaan. Het kan immers geen kwaad om me te melden, om het eufemistisch uit te drukken.
Het is wel een bijzondere combinatie, dominees en techniek. Niet dat ik per se als dominee wordt opgeleid, maar het verschil tussen een geestelijke en een dominee is niet zo heel groot.
Een paar jaar geleden draaide ik een retraite met een vrijgemaakt-gereformeerde predikant. Hij had, voordat hij aan de studie Theologie begon, de studie aan de HTS afgemaakt. Of bijna afgemaakt. Een technische jongen dus. Maar nadat hij Theologie studeerde, werd zelfs het bedienen van een beamer een probleem.
Meer en meer.
Deze retraiteleider sprak toen de legendarische woorden: “Dominee’s en techniek vormen een slecht huwelijk.”

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.