sep
12
2018

Start Theologische Vorming

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Donderdag 4 oktober is de openingsavond van het nieuwe seizoen van de cursus Theologische Vorming in Leeuwarden. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de dorpskerk van Lekkum. Gastspreker is Alain Verheij.
Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Maar wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Alain Verheij (Rotterdam, 1989) is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. Als buitenkerkelijk theoloog, schrijver en blogger analyseert hij onze tijd en ziet hij hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Op deze avond laat hij zien hoe.
Dit voorjaar verscheen van hem ‘God en ik’, waarin hij voor zijn seculiere leeftijdsgenoten een aantal bekende Bijbelverhalen navertelt en uitlegt wat de christelijke feestdagen en rituelen als de doop, de gezamenlijke maaltijd en de zondagsrust voor hem betekenen. Verder is Alain Verhey zeer actief op Twitter en één van de best gelezen auteurs op Blendle. Ook is hij lid van het theologische elftal van het dagblad Trouw.

Meer informatie: www.theologischevorming.eu.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.